BakeShop
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Zamówienia złożone do 16:00 wysyłamy tego samego dnia! 📦️ 

⭐️ Kup teraz. Zapłać za 30 dni. Wybierz Klarna przy płatności. ⭐️

Przepis na kruche ciastka z brązowym cukrem i kardamonem

blog BakeShop

Spróbuj naszego sprawdzonego przepisu na kruche ciasteczka, które idealnie sprawdzą się do stempli Nordic Ware. Prosto, szybko i super smacznie. Ciasteczka, które zachwycą Cię swoim ciepłym, subtelnie pikantnym smakiem.

nordic ware kruche ciastka stempel

 

Czas przygotowania: 10 minut + 1 h

Czas pieczenia: 11 minut

 

SKŁADNIKI:

  • 240 g solonego masła w temperaturze pokojowej

  • 90 g szklanki ciemnego brązowego cukru

  • 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu

  • 290 g mąki uniwersalnej

  • mieszanka cukru kardamonowego:
    1/4 szklanki białego cukru
    1/2 łyżeczki kardamonu

 

 

 

W mikserze utrzyj masło z brązowym cukrem przez około minutę. W osobnej misce wymieszaj kardamon i mąkę. Stopniowo dodawaj mieszankę mąki z kardamonem do maślanej masy. Przykryj ciasto i wstaw do lodówki na około godzinę.

Rozgrzej piekarnik do 175 °C. Wyjmij ciasto z lodówki i podziel na kulki o średnicy 2,5 cm i obtocz w cukrze kardamonowym. Rozłóż kulki na blaszce lub macie do pieczenia w odległości 5,5 cm od siebie. Za pomocą stempli naciśnij kulki ciasta, lekko kołysząc przy podnoszeniu stempla. Piecz ciasteczka przez ok 11–13 minut na złoty kolor i odstaw do ostygnięcia na kratce. Smacznego!

 

Komentarze do wpisu (0)

Submit
Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium