BakeShop
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Krem maślany do dekoracji tortów i babeczek

Blog Bake Shop
Cotygodniowa dawka najlepszych przepisów i eksperckiej wiedzy. Znajdź przepis idealny na Twoja okazję!

Przepis na wyjątkowy krem maślany, który będzie idealną bazą dekoracji tortów, ciast i babeczek. Do tego kremu możesz, wedle uznania i potrzeb, dodać aromaty lub barwniki spożywcze Colour Mill Oil Blend dostępne w naszym sklepie. 

Lista składników potrzebna do zrobienia kremu maślanego

  • 306 g przesianego cukru pudru,
  • 227 g masła w temperaturze pokojowej,
  • 1/4 łyżeczki soli,
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego,
  • 2 łyżki śmietanki kremówki.

krem blog.jpg Krem maślany do dekoracji wypieków

Jak zrobić krem maślany do dekoracji wypieków?

W misie miksera wymieszaj cukier z masłem. Miksuj na niskich obrotach aż składniki dobrze się połączą, a następnie zwiększ prędkość i mieszaj przez kolejne 3 minuty.

Dodaj sól, ekstrakt waniliowy, śmietankę i miksuj jeszcze przez minutę.

Schłodź krem maślany w lodówce i gotowe! Rękaw cukierniczy i tylki niech idą w ruch.

Jak prawidłowo przechowywać krem maślany?

Ten krem możesz przechowywać w lodówce nawet do 3 tygodni! Pamiętaj tylko, aby go zamknąć w szczelnym opakowaniu - dzięki temu zachowa świeżość. 

Wskazówka: Po wyjęciu z lodówki pozostaw masę, aby nabrała temperatury pokojowej i ponownie zmiksuj do uzyskania puszystej konsystencji.

W razie potrzeby możesz dodać łyżkę lub dwie cukru pudru do zagęszczenia masy.


Komentarze do wpisu (0)

Submit
Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium