BakeShop
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Przepis na spaghetti z cukinii z sosem cytrynowym (wege)

Blog Bake Shop

Spaghetti z cukinii w połączeniu z sosem cytrynowym to idealne połączenie jeśli chcesz skorzystać z cudów natury. Jest lekkim, pysznym i prostym daniem na kolację dla przyjaciół jak i szybkim posiłkiem w środku tygodnia. Spróbuj naszego przepisu.

SKŁADNIKI

3 cukinie

1 mała papryczka chilli

40 g oliwek

20 g suszonych pomidorów w oleju

50 ml bulionu warzywnego

40 g orzeszków piniowych

skórka z połowy cytryny

skórka i sok z połowy limonki

1 łyżka oliwy

sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE

Pokrój drobno papryczkę chilli. Poszatkuj oliwki i pomidory na grubo. Przy pomocy temperówki do warzyw przygotuj makaron z cukinii. W osobnej, suchej patelni upraż orzeszki piniowe przez ok 2-3 minuty. Dodaj papryczkę, pomidory i oliwki. Smaż dalej przez 2-3 minuty. Na osobnej patelni podsmaż cukinię na odrobinie oliwy na średnim ogniu. Wlej bulion warzywny i smaż do miękkości przez ok 7 minut. Dodaj skórkę z cytryny i limonki oraz sok z limonki. Przełóż cukinię do patelni z orzeszkami, papryczką, pomidorami i oliwkami. Dopraw solą i pieprzem. Możesz dla świżości smaku polać lekko oliwą.

Gotowe! Rozkoszuj się lekką, śródziemnomorską kolacją!

        

Komentarze do wpisu (0)

Submit
Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium