
Mata do makaroników / Lekue

Opis
Mata silikonowa do pieczenia makaroników
z 48 wyprofilowanymi miejscami na ciasteczka (po przełożeniu kremem uzyskamy 24 makaroniki) została wykonana z najlepszej postaci silikonu - tzw. silikonu platinum (używanego również do produkcji smoczków dla niemowląt). Dzięki nieprzywieralnej powłoce upieczone ciasteczka bardzo łatwo zdejmuje się z maty.
Można myć w zmywarce.
Mata jest odporna na temperaturę do +220 stopni Celsjusza.
Makaroniki - ciasteczka przyrządzane z białek jaj, cukru pudru i mielonych migdałów - na europejskich stołach są podawane od XIII w. Choć słyną z walorów smakowych i odżywczych, w Polsce zyskują popularność dopiero od niedawna. Podstawową barierą była ich wysoka cena. Dzięki macie Lekue od dziś każdy może piec makaroniki w domu za niewielkie pieniądze.
Dane techniczne
Materiał | Silikon Platinum |
Długość | 40 cm |
Szerokość | 30 cm |