Patelnia do naleśników Black Steel - stal węglowa / BK
Cena regularna:
towar niedostępny
Trwała patelnia do smażenia naleśników - im więcej z niej korzystasz tym lepiej się sprawuje
Patelnie wykonane ze stali węglowej są ulubionymi patelniami wśród kucharzy na całym świecie. Są lekkie i trwałe, a naturalnie wytworzona warstwa ochronna sprawia, że patelnie zyskują warstwę nieprzywieralną, która jednocześnie chroni je przed rdzą. Właśnie to czyni patelnię bardzo trwałą i gwarantuje zadowolenie użytkowników przed długie lata.
Patelnie ze stali węglowej bardzo szybko i równomiernie nagrzewają się, co pozwala przygotowywać idealne naleśniki oraz omlety.
Można ich używać na wszystkich rodzajach kuchenek, a dzięki rączce wykonanej z żeliwa również w piekarnikach oraz na otwartym ogniu (grill, ognisko). Wytrzymałość temperaturowa wynosi około 370 °C. Grubość dna wynosi aż 2 mm.
Ponieważ metalowa rączka nagrzewa się należy stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem.
Powierzchnia patelni jest bardzo trwała i można na niej używać metalowych przyborów kuchennych.
UWAGA: Do dokładnego umycia patelni wystarczy ciepła woda. Po umyciu patelnię należy przetrzeć miękką ściereczką lub papierowym ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyschnięcia.
Do mycia można też używać delikatnych detergentów, wtedy jednak po wyschnięciu patelnię należy delikatnie natłuścić olejem roślinnym, aby zabezpieczyć ją przed korozją.
Co jeśli zbyt mocno umyjemy patelnię ścierając z niej wcześniej wytworzoną ochronną warstwę? Wystarczy ją na nowo wysezonować.
Instrukcja obsługi (PDF - 53 KB) |
Szczegóły
Koszty dostawy tego produktu Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Kup w przeciągu:
18,00 zł
125,00 zł
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.