
Patelnia do smażenia Black Steel - stal węglowa - 20 cm / BK

Opis
Patelnia 20 cm na wszystkie źródła ciepła - im więcej z niej korzystasz tym lepiej się sprawuje
Patelnia wykonana w 100% ze stali węglowej, jest lekka i trwała, a naturalnie wytworzona warstwa ochronna sprawia, że zyskuje warstwę nieprzywieralną, która jednocześnie chroni je przed rdzą. Właśnie to czyni patelnię bardzo trwałą i gwarantuje zadowolenie użytkowników przed długie lata.
Patelnia bardzo szybko i równomiernie się nagrzewa, co pozwala przygotowywać potrawy wymagające różnego stopnia wysmażenia, np. delikatne omlety, ryby lub steki.
Można ich używać na wszystkich rodzajach kuchenek, a dzięki rączce wykonanej z żeliwa również w piekarnikach oraz na otwartym ogniu (grill, ognisko). Wytrzymałość temperaturowa wynosi około 370 °C. Grubość dna wynosi aż 2 mm.
Metalowa rączka nagrzewa się mocno więc należy stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem.
Powierzchnia patelni jest bardzo trwała i można na niej używać metalowych przyborów kuchennych.
Do dokładnego umycia patelni wystarczy odrobina ciepłej wody. Po umyciu patelnię należy przetrzeć miękką ściereczką lub papierowym ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyschnięcia.
Co jeśli zbyt mocno umyjemy patelnię ścierając z niej wcześniej wytworzoną ochronną warstwę? Wystarczy ją na nowo wysezonować.
Dane techniczne
Materiał | Stal węglowa |
Średnica | 20 cm |