Sitko do przesiewania mąki - błękitne / Tala





Opis
Sitko do mąki - piękne, wygodne i pojemne

Jest to jeden z niezbędników elementów w kuchni, który każdy kucharz powinien mieć pod ręką. Sitka można używać do przesiewania mąki, ale także do innych celów: do mieszania suchych składników ciasta (np. proszek do pieczenia, kakao, sól), do rozprowadzania cukru pudru lub kakao na gotowych wypiekach.
Jest to jeden z niezbędników w kuchni, który każdy kucharz powinien mieć pod ręką. Niezależnie od tego, czy posypujesz powierzchnię do wyrabiania ciasta, czy używasz go do przesiewania mąki podczas przygotowania ciasta do pieczenia, solidne sitko zapewnia idealne przesianą mąkę. Dzięki temu narzędziu mąka ma jednolitą, lekką, napowietrzoną i jednolitą konsystencję.
Nad gęsto utkaną siatką w dnie znajduje się układ kilku szprych, które - po naciśnięciu dźwigni w rączce - powoli rozbijają i mieszają mąkę nadając jej puszystości.
Przesiewaczka jest nie tylko przydatna do mąki, ale także idealnie rozprowadzi kakao na piance kawy latte. Okrągłe sitko wykonane jest z wytrzymałego metalu
Tala to jedna z najstarszych (istnieje od 1899 r.) i najbardziej cenionych przez kucharzy marek brytyjskich produkujących akcesoria do pieczenia.
Czyszczenie - zaleca się unikać mycia sitka wodą i kontaktu z wilgocią. Lepiej otrząsnąć je "do góry nogami", wytrzeć na sucho i przechowywać w foliowej torebce.
Szczegóły
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.






Kup w przeciągu: