Wok WOKARANG - stal węglowa - 30 cm / BK
Cena regularna:
towar niedostępny
Wok ze stali węglowej o wyjątkowym kształcie ułatwiającym smażenie potraw
Patelnie ze stali węglowej to ulubione naczynia do smażenia większości profesjonalnych kucharzy. Dzieje się tak z powodu samego materiału, lekkiego i trwałego, który, wraz z użytkowaniem zyskuje naturalnie wytworzoną warstwę ochronną (patynę). Właśnie to gwarantuje zadowolenie użytkowników przed długie lata.
Patelnia ze stali węglowej bardzo szybko i równomiernie się nagrzewa, co pozwala przygotowywać potrawy wymagające różnego stopnia wysmażenia, w tym również na głębokim oleju.
Można jej używać na wszystkich rodzajach kuchenek, a dzięki rączce z żeliwa, również w piekarnikach oraz na otwartym ogniu (grill, ognisko). Wytrzymałość temperaturowa wynosi około 370 °C. Grubość dna wynosi aż 1,5 mm.
Rączka się nagrzewa więc należy stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem.
Powierzchnia patelni jest bardzo trwała i można na niej używać metalowych przyborów kuchennych.
UWAGA: Do dokładnego umycia woka wystarczy ciepła woda. Po umyciu wodą wok należy przetrzeć miękką ściereczką lub papierowym ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyschnięcia.
Do mycia można też używać delikatnych detergentów, wtedy jednak po wyschnięciu wok należy delikatnie natłuścić olejem roślinnym, aby zabezpieczyć go przed korozją.
Co jeśli zbyt mocno umyjemy wok ścierając z niego wcześniej wytworzoną ochronną warstwę (patynę)? Wystarczy go na nowo wysezonować.
Instrukcja obsługi (PDF - 53 KB) |
Instrukcja obsługi (PDF - 53 KB) |
Szczegóły
Bezpieczeństwo
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Kup w przeciągu:
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.