Forma żeliwna do pieczenia tart i szarlotek 23 cm / Lodge
Żeliwna forma z falowanym brzegiem do wypieku ciast na kruchym spodzie, tart, szarlotek, chleba kukurydzianego (cornbread)
Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.
Naczynia wykonane z żeliwa:
- równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędne i przyjazne dla środowiska
- świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół
- przy wyjmowaniu z piekarnika konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem
Forma przeznaczona jest do korzystania tylko w piekarnikach. Nie używać w mikrofalówce oraz na płytach kuchennych.
Formę należy myć ręcznie i po umyciu od razu wytrzeć do sucha niestrzępiącą się ściereczką lub ręcznikiem papierowym. Natrzeć odrobiną oleju roślinnego, najlepiej kiedy naczynie jest jeszcze ciepłe. Przechowywać w suchym miejscu.
Wyprodukowano w USA.
Produkt fabrycznie sezonowany, gotowy do użycia.
Instrukcja obsługi (PDF - 53 KB) |
Szczegóły
Koszty dostawy tego produktu Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Kup w przeciągu:
59,00 zł
139,00 zł
132,00 zł
29,00 zł
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.